Penguins of Antarctica og Subantarctic 2, 5 eller 7 arter?

Store pingviner • Langhalepingviner • Crested pingviner

Forfatter: Magasin.Reise
Publisert: Siste oppdatering 9.K leser

Hvor mange pingviner er det i Antarktis?

er det to, fem eller kanskje syv pingvinarter i Antarktis?

Der Artikel Pingviner i Antarktis gir svaret og introduserer alle pingvinarter individuelt. Ved første øyekast virker informasjonen litt forvirrende og hver kilde ser ut til å tilby en ny løsning. Til slutt har alle rett: det er bare to arter av pingviner som hekker på hoveddelen av det antarktiske kontinentet. De keiserpingvin og adelie pingvin. Imidlertid er det fem arter av pingviner som hekker i Antarktis. Tre til forekommer ikke på hoveddelen av kontinentet, men på den antarktiske halvøy. Disse er hakebåndpingvin, The Gentoo pingvin og gyllen kampingvin.

I bredere forstand regnes også de subantarktiske øyene som en del av Antarktis. Dette betyr at pingvinarter som ikke hekker på det antarktiske kontinentet, men hekker i subantarktis, også er inkludert. Disse er kongepingvin og rockhopper pingvin. Derfor er det syv arter av pingviner som lever i Antarktis i vid forstand.



Du kan finne mer dyreinformasjon i artikkelen Dyr i Antarktis.

[/kolonner]


dyrDyreleksikonAntarktisAntarktis turDyr i Antarktis • Pingviner fra Antarktis • lysbildefremvisning

gigantiske pingviner


keiserpingviner (Aptenodytes forsteri)

Keiserpingvinen (Aptenodytes forsteri) er den største pingvinarten i verden og en typisk antarktisk bosatt. Han er over en meter høy, veier godt 30 kg og er perfekt tilpasset livet i kulda.

Hekkesyklusen er spesielt uvanlig: april er parringssesongen, så hekkesesongen faller midt på den antarktiske vinteren. Keiserpingvinen er den eneste pingvinarten som hekker direkte på isen. Gjennom vinteren bærer den mannlige pingvinpartneren egget på føttene og varmer det med magefolden. Fordelen med denne uvanlige avlsstrategien er at ungene klekkes i juli, noe som gir dem hele den antarktiske sommeren til å vokse. Hekkeområdene til keiserpingvinen er opptil 200 kilometer fra havet på innlandsis eller fast havis. En yngel på tynn pakkis er for usikker, fordi denne smelter i den antarktiske sommeren.

Bestanden vurderes som potensielt truet og avtagende. Ifølge satellittbilder fra 2020 er bestanden beregnet til i overkant av 250.000 60 hekkende par, det vil si rundt en halv million voksne dyr. Disse er delt inn i rundt XNUMX kolonier. Dens liv og overlevelse er nært knyttet til isen.

Tilbake til oversikt Penguins of Antarctica


kongepingviner (Aptenodytes patagonicus)

Kongepingvinen (Aptenodytes patagonicus) tilhører slekten av store pingviner og er en innbygger i subantarktis. Det er den nest største pingvinarten i verden etter keiserpingvinen. Nesten en meter høy og rundt 15 kg tung. Den hekker i store kolonier av tusenvis på tusenvis av pingviner, for eksempel på den subantarktiske øya Sør-Georgia. Bare på jaktekspedisjoner om vinteren reiser den også utenfor kysten av det antarktiske kontinentet.

Kongepingviner parer seg enten i november eller februar. Avhengig av når den siste damen deres flyktet. Hunnen legger bare ett egg. I likhet med keiserpingvinen klekkes egget på føttene og under en magefold, men foreldrene bytter på å ruge. Unge kongepingviner har brun dunet fjærdrakt. Siden ungfuglene ikke ligner de voksne fuglene, ble de feilaktig forvekslet med en egen pingvinart. De unge kongene kan ta vare på seg selv først etter et år. På grunn av dette har kongepingviner bare to avkom på tre år.

Bestanden regnes ikke som truet med økende bestand. Antallet på verdensomspennende aksjer er imidlertid ukjent ifølge rødlisten. Ett anslag gir 2,2 millioner reproduktive dyr. På den subantarktiske øya Sør-Georgia ca 400.000 XNUMX hekkende par lever på den.

Tilbake til oversikt Penguins of Antarctica


dyrDyreleksikonAntarktisAntarktis turDyr i Antarktis • Pingviner fra Antarktis • lysbildefremvisning

langhalepingviner


Adelie pingviner (Pygoscelis adeliae)

Adelie Penguin (Pygoscelis adeliae) tilhører langhalepingvinene. Denne slekten tilhører de mellomstore pingvinene med en høyde på rundt 70 cm og en kroppsvekt på rundt 5 kg. Foruten den velkjente keiserpingvinen, er Adelie-pingvinen den eneste pingvinarten som ikke bare bor på den antarktiske halvøya, men også hoveddelen av det antarktiske kontinentet.

Imidlertid, i motsetning til keiserpingvinen, yngler ikke adeliepingvinen direkte på isen. I stedet trenger den en isfri strandlinje som den kan bygge reiret av små steiner på. Hunnen legger to egg. Hannpingvinen tar over avlen. Selv om den foretrekker isfrie områder for avl, er adeliepingvinenes liv nært knyttet til isen. Han er en ekte iselsker som ikke liker å være i åpne vannområder, og foretrekker områder med mye pakkis.

Bestanden regnes ikke som truet med økende bestand. IUCNs rødliste indikerer en verdensomspennende bestand på 10 millioner reproduktive dyr. Men fordi livet til denne pingvinarten er nært sammenvevd med isen, kan en tilbaketrekning i pakkisen ha en negativ innvirkning på fremtidige befolkningstall.

Tilbake til oversikt Penguins of Antarctica


hakestroppingviner (Pygoscelis antarktis)

Hakebåndpingvinen (Pygoscelis antarktis) kalles også en hakestripet pingvin. Dens største avlskolonier er på Sør-Sandwichøyene og Sør-Shetlandsøyene. Den hekker også på den antarktiske halvøya.

Hakebåndpingvinen har fått navnet sitt fra de iøynefallende nakkemarkeringene: en buet svart linje på hvit bakgrunn, som minner om et hodelag. Hovedmaten deres er antarktisk krill. Som alle pingviner av denne slekten, bygger denne langhalepingvinen et rede av steiner og legger to egg. Foreldre av hakebåndspingvin bytter på å yngle og hekker på isfrie kyststrekninger. November er hekkesesongen, og når de bare er to måneder gamle, bytter de grå ungene allerede dunet med voksen fjærdrakt. Hakebåndpingviner foretrekker isfrie hekkeplasser på steiner og skråninger.

Bestanden regnes ikke som truet. IUCNs rødliste setter verdensbefolkningen på 2020 millioner voksne hakebåndpingviner i 8. Det bemerkes imidlertid at lagertallene er synkende.

Tilbake til oversikt Penguins of Antarctica


gento pingviner (Pygoscelis papua)

Gentoo Penguin (Pygoscelis papua) blir noen ganger referert til som rødnebbpingvinen. Den hekker på den antarktiske halvøya og på sub-antarktiske øyer. Imidlertid hekker den største gento-pingvinkolonien utenfor den antarktiske konvergenssonen. Det ligger på Falklandsøyene.

Gentoo-pingvinen skylder navnet sitt til sine harde, gjennomtrengende rop. Det er den tredje pingvinarten innen langhalepingvinslekten. To egg og et steinrede er også hans største ressurs. Det er interessant at gentoo-pingvinkyllingene skifter fjærdrakt to ganger. En gang fra baby ned til ung fjærdrakt i en alder av rundt en måned og i en alder av fire måneder til voksen fjærdrakt. Gento-pingvinen foretrekker varmere temperaturer, flate hekkeområder og er glad for høyt gress som skjulested. Dens fremrykk inn i flere og flere sørlige områder av den antarktiske halvøy kan være relatert til global oppvarming.

IUCNs rødliste setter verdensbestanden for 2019 til bare 774.000 XNUMX voksne dyr. Likevel regnes ikke gentoopingvinen som truet, da bestandsstørrelsen ble klassifisert som stabil på tidspunktet for vurderingen.

Tilbake til oversikt Penguins of Antarctica


dyrDyreleksikonAntarktisAntarktis turDyr i Antarktis • Pingviner fra Antarktis • lysbildefremvisning

kampingviner


gyldne kampingviner (Eudyptes chrysolophus)

Den gyldne kampingvinen (Eudyptes chrysolophus) går også under det morsomme navnet makaronipingvin. Den gyllen-gule rotete frisyren er det umiskjennelige varemerket til denne pingvinarten. Med en høyde på rundt 70 cm og en kroppsvekt på rundt 5 kg er den i størrelse lik langhalepingvinen, men tilhører slekten topppingviner.

Hekkesesongen for gullkampingviner begynner i oktober. De legger to egg, ett stort og ett lite. Det lille egget er foran det store og tjener som beskyttelse for det. De fleste gullkam-pingvinene hekker i sub-antarktis, for eksempel i Cooper Bay på den sub-antarktiske øya Sør-Georgia. Det er også en hekkekoloni på den antarktiske halvøya. Noen få gullkam-pingviner hekker utenfor den antarktiske konvergenssonen på Falklandsøyene. De liker å yngle der mellom steinhoppepingviner og noen ganger parrer de seg med dem.

IUCNs rødliste listet opp den gyldne kampingvinen som sårbar i 2020. For 2013 er det gitt en verdensomspennende bestand på rundt 12 millioner reproduktive dyr. Bestandsstørrelsen går kraftig ned i mange hekkeområder. Nøyaktige tall for nåværende utvikling er imidlertid ikke tilgjengelige.

Tilbake til oversikt Penguins of Antarctica


Sørlige rockhopperpingviner (Eudyptes chrysocome)

The Southern Rockhopper Penguin (Eudyptes chrysocome) lytter til navnet «Rockhopper» på engelsk. Dette navnet refererer til de spektakulære klatremanøvrene denne pingvinarten utfører på vei til hekkeplassene. Den sørlige steinhoppepingvinen er en av de mindre pingvinartene med en høyde på rundt 50 cm og en kroppsvekt på rundt 3,5 kg.

Den sørlige steinhoppepingvinen hekker ikke i Antarktis, men i subantarktis på subantarktiske øyer som Crozet-øyene og Kerguelen-øygruppen. Utenfor den antarktiske konvergenssonen hekker den i stort antall på Falklandsøyene og i lite antall på australske og newzealandske øyer. Som alle kampingviner legger den ett stort og ett lite egg, med det lille egget plassert foran det store egget som beskyttelse. Steinhoppepingvinen kan avle to unger oftere enn gullkampingvinen. Steinhoppepingviner hekker ofte blant albatrosser og foretrekker å returnere til det samme reiret hvert år.

IUCNs rødliste setter den sørlige steinhoppepingvinbestanden på 2020 millioner voksne i 2,5 på verdensbasis. Bestandsstørrelsen minker og pingvinarten er oppført som truet.

Tilbake til oversikt Penguins of Antarctica


dyrDyreleksikonAntarktisAntarktis turDyr i Antarktis • Pingviner fra Antarktis • lysbildefremvisning

Dyr i Antarktis – Pingviner fra Antarktis

Hvordan tilpasset pingviner seg til Antarktis?

Hvor kan du se pingviner i Antarktis?

Hoveddelen av det antarktiske kontinentet: Det er store kolonier av adeliepingviner langs kysten. Keiserpingviner hekker i innlandet på is. Koloniene deres er derfor vanskeligere tilgjengelige og kan ofte bare nås med skip inkludert helikopter.

Antarktis halvøy: Det er det mest artsrike området i Antarktis. Med et ekspedisjonsskip har du størst sjanse til å observere Adelie-pingviner, hakebåndpingviner og gentoo-pingviner.

Snow Hills Island: Denne antarktiske øya er kjent for sin avlkoloni for keiserpingviner. Helikopterskipsturer har nesten 50 prosent sjanse for å nå koloniene, avhengig av isforholdene.

Sør-Shetlandsøyene: Besøkende til disse sub-antarktiske øyene ser hakebånd og gentoo-pingviner. Sjeldnere også Adelie eller gyldne pingviner.

Sør-Georgia: Den sub-antarktiske øya er kjent for sine store kolonier av kongepingviner på til sammen rundt 400.000 XNUMX dyr. Gulltopppingviner, gentoopingviner og hakebåndpingviner hekker også her.

Sørlige Sandwichøyene: De er den viktigste yngleplassen for hakebåndpingviner. Her bor også adeliepingviner, gullkammepingviner og gentoopingviner.

Kerguelen-skjærgården: Disse sub-antarktiske øyene i Det indiske hav er hjemsted for kolonier av kongepingviner, gullkampingviner og steinhoppepingviner.

Tilbake til oversikt Penguins of Antarctica


Oppdag mer Dyrearter i Antarktis med vår Antarctic Biodiversity Slideshow.
Turister kan også oppdage Antarktis på et ekspedisjonsskip, for eksempel på Sea Spirit.
Utforsk det kalde søren med Magazine.Travel Reiseguide for Antarktis og Sør-Georgia.


dyrDyreleksikonAntarktisAntarktis turDyr i Antarktis • Pingviner fra Antarktis • lysbildefremvisning

Penguin Bilder: Penguin Parade. De karakteristiske fuglene i Antarktis

(For en avslappet lysbildefremvisning i fullformat, klikk bare på et av bildene)

dyrDyreleksikonAntarktis • Antarktisreise • Dyr i Antarktis • Pingviner fra Antarktis • lysbildefremvisning

[su_box title=”Opphavsrett og opphavsrett” style=”default” box_color=”#f4e8d4″ title_color=”#000000″ radius=”3″ class=”” id=””]

De fleste av dyrefotografiene i denne artikkelen Pingviner i Antarktis ble tatt av fotografer fra Magazine.Travel reisemagasin. Unntak: Bildet av keiserpingvinen er tatt av en ukjent fotograf fra Pexels med CCO-lisens. Bildet av Southern Rockhopper Penguin er av Jack Salen under CCO-lisens. Tekster og bilder er beskyttet av opphavsrett. Opphavsretten til denne artikkelen, både i ord og bilder, ligger utelukkende hos Magazine.Travel. Alle rettigheter forbeholdt. Innhold for trykte/nettbaserte medier er lisensiert på forespørsel.

[/su_box][su_box title=”Ansvarsfraskrivelse” style=”standard” box_color=”#f4e8d4″ title_color=”#000000″ radius=”3″ class=”” id=””]

Innholdet i artikkelen Penguins of Antarctica er nøye undersøkt og er basert på personlig erfaring. Vi påtar oss intet ansvar hvis informasjon er villedende eller feil. Magazine.Travel garanterer ikke aktualitet eller fullstendighet.

[/ Su_box]

Kilder for pingvinene i Antarktis

[su_box title=”Kildereferanse for tekstforskning” style=”default” box_color=”#f4e8d4″ title_color=”#000000″ radius=”3″ class=”” id=””]

Bortsett fra to bilder, ble alle bildene av artikkelen tatt i løpet av våre 3 uker Antarktis turSør-Shetlandsøyene, The Antarktis halvøy så vel som i Sør-Georgia tatt av Magazine.Travel fotograf.

Informasjon på stedet ved ekspedisjonsteamet fra Poseidon -ekspedisjoner i Cruiseskipet Sea Spirit, og Antarctic Handbook presentert i 2022, basert på informasjon fra British Antarctic Survey, South Georgia Heritage Trust Organization og Falklandsøyenes regjering.

BirdLife International (30.06.2022-2020-24.06.2022), IUCN Red List of Threatened Species XNUMX. Aptenodytes forsteri. & Aptenodytes patagonicus & Pygoscelis adeliae. & Pygoscelis antarcticus. & Pygoscelis papua. & Eudyptes chrysolophus. & Eudyptes chrysocome. [online] Hentet XNUMX fra URL: https://www.iucnredlist.org/species/22697752/157658053 & https://www.iucnredlist.org/species/22697748/184637776 & https://www.iucnredlist.org/species/22697758/157660553 & https://www.iucnredlist.org/species/22697761/184807209 & https://www.iucnredlist.org/species/22697755/157664581 & https://www.iucnredlist.org/species/22697793/184720991 & https://www.iucnredlist.org/species/22735250/182762377

Salzburger Nachrichten (20.01.2022/27.06.2022/XNUMX), Klimakrise: Gentoo-pingviner hekker stadig lenger sør. [online] Hentet XNUMX fra URL: https://www.sn.at/panorama/klimawandel/klimakrise-eselspinguine-nisten-immer-weiter-suedlich-115767520

Tierpark Hagenbeck (oD), kongepingvinprofil. [online] & Gentoo-pingvinprofil. [online] Hentet 23.06.2022 fra URL: https://www.hagenbeck.de/de/tierpark/tiere/steckbriefe/Pinguin_Koenigspinguin.php & https://www.hagenbeck.de/de/tierpark/tiere/steckbriefe/pinguin_eselspinguin.php

Federal Environment Agency (oD), Dyr i den evige is - faunaen i Antarktis. [online] Hentet 20.05.2022 fra URL: https://www.umweltbundesamt.de/themen/nachhaltigkeit-strategien-internationales/antarktis/die-antarktis/die-fauna-der-antarktis

[/ Su_box]

Flere Magazine.Travel-rapporter

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler: Du kan selvfølgelig slette disse informasjonskapslene og deaktivere funksjonen når som helst. Vi bruker informasjonskapsler for å kunne presentere innholdet på hjemmesiden for deg på best mulig måte og for å kunne tilby funksjoner for sosiale medier samt for å kunne analysere tilgangen til nettsiden vår. I prinsippet kan informasjon om din bruk av nettstedet vårt videreformidles til våre samarbeidspartnere for sosiale medier og analyser. Våre partnere kan kombinere denne informasjonen med andre data som du har gjort tilgjengelig for dem eller som de har samlet inn som en del av din bruk av tjenestene. Bli enige Mer informasjon